Tariq Ramadan moet weg van Europese lijsttrekkers

zondag 19 april 2009 12:01

De lijsttrekkers van de Europese verkiezingen van de VVD en de PvdA, Hans van Baalen en Thijs Berman, willen af van Tariq Ramadan als adviseur van Rotterdam. Zij gaan proberen hun Rotterdamse collega's te overtuigen van het verbreken van de banden met Ramadan.

Als het aan de PvdA en de VVD in Europa ligt verbreekt Rotterdam de banden met Ramadan Als het aan de PvdA en de VVD in Europa ligt verbreekt Rotterdam de banden met Ramadan

Meer over Tariq Ramadam

Dat zeiden zij zaterdagavond in het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

Ontoelaatbaar
VVD-lijsttrekker Van Baalen noemt de verlenging van het contract van islamoloog Ramadan als adviseur van de gemeente Rotterdam ‘onverkoopbaar’.

Zijn collega Berman spreekt van ‘ontoelaatbaar’. Zij zeiden samen te gaan proberen hun Rotterdamse partijgenoten te overtuigen de banden met Ramadan te verbreken.

Opspraak
Islamoloog Tariq Ramadan is adviseur van de stad Rotterdam en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij kwam in opspraak omdat hij volgens de Gay Krant discriminerende uitspraken had gedaan over vrouwen en homo’s.

Volgens de krant zou hij twee gezichten hebben: een naar de Nederlanders en een naar de islamieten.

Onderzoek
Na onderzoek besloot de gemeente dat de aantijgingen van de Gay Krant niet klopten. De Rotterdamse wethouder Rik Grashoff (Participatie) betitelde de citaten in het blad als ‘onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt’.

De Gay Krant blijft achter het artikel staan.

https://files.edsondepary.webnode.com/200002167-79e117adb1/animated_favicon1.gif